O nouă ședință de judecată în cazul grupului Petrenco, amânată

  • 23 Mai 2016 16:55
O nouă ședință de judecată în cazul grupului Petrenco, amânată

O nouă ședință de judecată, programată pentru luni, 23 mai, în cazul grupului Petrenco, nu a avut loc pe motiv că judecătoarea, care este șefa completului, s-a îmbolnăvit.

Apărarea inculpaților afirmă că această „îmbolnăvire subită” pare de fapt o tărăgănare a procesului. Următoarea ședință este programată pentru data de 6 iunie, transmite IPN.

„Pe lângă faptul că șefa completului de judecată lipsea, lipseau și procurorii. Aceasta ne face să credem că lipsa judecătoarei a fost discutată cu procurorii”, a spus Ana Ursachi, avocata inculpaților. Apărătoarea a adăugat că era obligația instanței de a stabili un termen de 30 de zile pentru a verifica dacă mai este nevoie de a păstra controlul judiciar în cazul inculpaților.

Pe 26 mai expiră termenul dat. „Noi am cerut să fie revocată această decizie, în cazul lui Petrenco acesta este invitat să participe la diferite ședințe la instituțiile europene. În cazul altor inculpați am invocat dreptul la muncă. Dar aceste persoane nu pot să se angajeze, deoarece nu pot să iasă din municipiul Chișinău”, a comunicat avocata.

Fostul deputat, Grigore Petrenco, a comunicat că el este invitat la sesiunea APCE, dar și la mai multe evenimente în cadrul altor instituții internaționale. În context, acesta a anunțat că la 6 iunie, când a fost stabilită o altă ședință de judecată, el are de gând să meargă la sesiunea APCE.

Membrii Grupului Petrenco au fost reținuți pe 6 septembrie 2015 ca urmare a unui protest cu altercații, organizat în fața clădirii Procuraturii Generale. Manifestanții cereau tragerea la răspundere a politicianului Vlad Plahotniuc „pentru fărădelegile comise”. Atunci, potrivit poliției, protestatarii au încercat să intre cu forța în sediul instituției, însă au fost împiedicați de forțele de ordine. În rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri metalice și lacăte.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău