O nouă ședință CUC | Ce decizii au fost luate

  • 17 Septembrie 2021 13:12
O nouă ședință CUC | Ce decizii au fost luate

La 16 septembrie curent, membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit la Tighina pentru a continua discuțiile pe subiecte importante din agenda stabilită anterior.

S-a reușit luarea unei decizii asupra problemei legate de cele două posturi ale Forțelor Mixte de Menținere a Păcii situate în preajma localității Vadul-lui-Vodă.

Astfel, delegațiile nu vor face o adresare comună către Misiunea OSCE în Moldova care s-a arătat deschisă în a coordona și a sprijini măsurile planificate.

Comisia a decis că fiecare parte poate să solicite de sine stătător suportul Misiunii pentru a realiza acțiunile care presupun inclusiv reamplasarea postului de pacificatori nr.9 de pe malul stâng al Nistrului. Lucrările vor dura până la sfârșitul anului, când urmează să fie deblocată artera de circulație Coșnița – Bălăbănești și eliminate obstacolele la deplasarea cetățenilor și mijloacelor de transport pe acest sector de drum.

Printre aspectele organizatorice examinate în cadrul ședinței figurează excluderea din Comisie a atașatului militar din partea Federației Ruse și a asistentului acestuia, în legătură cu expirarea mandatului, dar și includerea noului atașat militar al Ucrainei.

De asemenea, Comisia a luat act de 8 rapoarte săptămânale ale Comandamentului Militar Întrunit cu privire la situația în Zona de Securitate, iar celelalte subiecte de pe agendă au fost transferate pentru următoarea ședință.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău