O nouă ședință amânată în „dosarul Șor”. Marina Tauber, la proteste în pofida dispoziției Parlamentului privind autoizolarea

  • 22 Mai 2020 18:32
O nouă ședință amânată în „dosarul Șor”. Marina Tauber, la proteste în pofida dispoziției Parlamentului privind autoizolarea

Simpatizanții Partidului Șor au organizat o acțiune de protest astăzi, 22 mai, la Curtea de Apel Cahul, unde a fost fixată o nouă ședință de judecată în dosarul liderului formațiunii, Ilan Șor. Magistrații au decis că la ședință nu sunt permise filmările și înregistrările audio. După aproape trei ore de la începerea ședinței, avocații lui Ilan Șor au declarat că ședința a fost amânată pentru data de 12 iunie, transmite IPN.

Deputata Marina Tauber a declarat în fața mulțimii că „din nou toate normele unui proces public și transparent au fost încălcate”. Potrivit ei, deși anterior instanța a decis ca ședințele în dosarul Șor să fie publice, aceiași magistrați au interzis participarea publicului și a presei la ședință.

În jur de ora 17.30, deputata Marina Tauber a intrat în sala de judecată, iar ulterior completul de judecată a părăsit încăperea. Avocații lui Ilan Șor au precizat că ședința a fost închisă, fără să fie consultați și avocații în proces.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău trebuie să se autoizoleze. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, după ce deputatul fracțiunii Partidului Democrat, Eugen Nichiforciuc a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău