O nouă secție de votare în România pentru alegerile din Republica Moldova

  • 18 Noiembrie 2014 19:17
O nouă secție de votare în România pentru alegerile din Republica Moldova

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, marți, că autoritățile din Republica Moldova au solicitat înființarea la Suceava a unei secții de votare pentru alegerile din 30 noiembrie, informează Agerpres.

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Republica Moldova va fi amenajată la Universitatea ''Ștefan cel Mare'' din Suceava (USV) o secție de votare unde cetățenii moldoveni, care se află în acea perioadă în zonă, vor putea să voteze.

Florin Sinescu a precizat că solicitarea pentru înființarea acestei secții a venit din partea Guvernului Republicii Moldova, iar autoritățile sucevene vor asigura logistica pentru înființarea secției, paza și ordinea, prin intermediul structurilor MAI.

În prezent, în județul Suceava sunt peste șapte sute de rezidenți din Republica Moldova, dintre care peste cinci sute se află la studii, mai mult de trei sute fiind studenți, iar restul liceeni.

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a adoptat o procedură simplificată pentru cetățenii moldoveni din diaspora, care, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, vor semna pentru abținerea de la vot multiplu direct în listele electorale.

Este pentru prima dată când la USV se înființează o secție de votare pentru cetățenii din Republica Moldova.

Cetățenii moldoveni vor putea vota la alegerile din 30 noiembrie în 11 secții de votare înființate în România, la București, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța și Bacău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău