O nouă Secție de Terapie Intensivă, la Spitalul “Sfânta Treime”, va prelua bolnavii vindecați de virus, dar încă în stare gravă

  • 03 Iulie 2020 12:04
O nouă Secție de Terapie Intensivă, la Spitalul “Sfânta Treime”, va prelua bolnavii vindecați de virus, dar încă în stare gravă

O nouă Secție de Terapie Intensivă va fi deschisă în cadrul Spitalului municipal “Sfânta Treime” din Capitală. Aceasta nu va fi specializată în tratamentul pacienților cu COVID-19, dar va prelua bolnavii care, deja, s-au vindecat de virus, însă, starea de sănătate rămâne în continuare gravă.

Potrivit reprezentanților Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, secția va fi dotată cu 14 paturi și va contribui la micșorarea presiunii asupra Secțiilor de Terapie Intensivă specializate în COVID. Șefa Secției Politici în domeniul Asistenție Medicale Spitalicești din cadrul Ministerului Sănătății, Svetlana Lupu, a declarat că în ultima perioadă se atestă o creștere a numărului de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă.

Nu este COVID, însă va contribui la fluidizarea paturilor de terapie intensivă la COVID, preponderent, din municipiul Chișinău, care spitalizează, de fapt, nu doar populația municipiului, deoarece o să poată prelua pacienții care, deja, sunt confirmați negativ virusologic, dar în continuare starea lor de sănătate este destul de gravă. Urmează să fie transferați, la început, în secția de terapie intensivă non-COVID pentru prelugirea tratamentului stării de urgență, iar apoi, cu amelioarea situației transferați la a două etapă în secția de pneumologie și apoi cu etapa de reabilitare, a declarat Svetlana Lupu.

Potrivit datelor oficiale, în prezent 453 de pacienți infectați cu COVID-19 se află în stare gravă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău