O nouă schemă de tratament a hepatitei B, C și D, a vindecat 96% dintre pacienții beneficiari din R.Moldova

  • 26 Iulie 2018 16:35
O nouă schemă de tratament a hepatitei B, C și D, a vindecat 96% dintre pacienții beneficiari din R.Moldova

Peste 11 mii de persoane au fost tratate de hepatita B, C și D, din noiembrie 2016 și până în mai 2018. Rezultatele au fost obținute datorită aplicării unei noi scheme de tratament a bolnavilor de hepatite cronice și ciroze hepatice virale B, C și D, lansată în anul 2016, informează MOLDPRES.

Noua schemă a diminuat esențial costurile pentru preparatele antivirale utilizate și a crescut semnificativ rezultatele tratamentului, potrivit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, 96 la sută dintre pacienții care au beneficiat de tratament cu preparate de ultimă generație, au fost tratați.

Preparatele sunt oferite gratuit de către stat. Cei mai mulți pacienți care au primit tratamentul antiviral vin din raioanele Drochia, Ungheni, Ialoveni, Orhei și Edineț. Statisticile medicale arată că pacientul se tratează cu ajutorul acestor medicamente, în medie, în 8-12 săptămâni. Anterior, durata tratamentului era de un an și acesta avea o eficacitate mai mică de 40%.

În Republica Moldova indicele morbidității prin hepatita virală B acută s-a redus semnificativ în ultimii 20 de ani. Totuși, acesta depășește indicii țărilor europene, iar riscul de infectare pe parcursul vieții unei persoane este de 20-60%. 

La nivel mondial, 325 milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C. Decesele cauzate de hepatită sunt în creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău