O nouă sală de operații a fost inaugurată la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie

  • 03 Martie 17:02
O nouă sală de operații a fost inaugurată la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie

O nouă sală de operații, dotată cu aparataj medical care asigură o securitate aseptică în perioada de pandemie, a fost inaugurată astăzi la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, comunică MOLDPRES.

Reparația sălii de operații a durat doi ani, aceasta fiind dotată cu aparate medicale performante precum neuronavigator cerebral și spinal, aparat de radiologie mobil 3D cu braț, microscop de operație și aparat de anestezie.

În noua sală, toate aparatele sunt conectate într-un sistem informațional integrat, care minimalizează utilizarea informației în format de hârtie sau pelicula, reducând riscul de infecții nosocomiale. Mai exact, informațiile despre pacient pe care le obțin medicii de la aparatele medicale se sumează și se actualizează permanent.

Sala a fost dotată și cu un sistem de ventilare performant, instalarea căruia va contribui la excluderea pătrunderii infecțiilor și contaminării în zona de operații, precum și menținerea aerului curat.

Totodată, în sala de operații este instalat un sistem video care permite transmiterea în direct a intervențiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenților și rezidenților posibilitatea să însușească mai bine metodele și tehnicile specifice ale diverselor patologii, la fel, și să comunice online cu colegii din alte state.

Renovarea sălii a fost realizată cu suportului Proiectului Investițional din fondul de dezvoltare a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Lucrările au costat șapte milioane de lei.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:2,06 m/s
Tue
12
Wed
9
Thu
6
Fri
7
Sat
7

Curs oficial BNM 12 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3153 -0.0010
USD 17.9347 -0.0332
RON 4.3312 -0.0029
UAH 0.6426 -0.0011
RUB 0.2323 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău