O nouă rundă în negocierile dosarului nuclear iranian

  • 22 Aprilie 2015 16:49
O nouă rundă în negocierile dosarului nuclear iranian

Ridicarea sancțiunilor internaționale va domina runda de negocieri între Iran și marile puteri care începe miercuri, 22 aprilie, la Viena, a anunțat adjunctul ministrului de Externe Iranian, Abbas Araghchi, citat de Agerpres.

Reuniunea dintre reprezentanții Iranului și ai țărilor din așa-numitul grup '5 plus 1' (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) este prima după încheierea, pe 2 aprilie, a unui acord-cadru privind programul nuclear iranian.

Cele două părți trebuie să definitiveze redactarea și detaliile tehnice ale acordului final până pe 30 iunie.Totuși, Iranul este îngrijorat de adoptarea de către Comitetul pentru Afaceri Externe din Senatul SUA a unei propuneri de lege care ar oferi Congresului american dreptul de opinie în cazul unui acord final.

Abbas Araghchi, care conduce delegația iraniană la Viena, a subliniat că ''ridicarea sancțiunilor nu trebuie să fie condiționată de chestiuni fără nicio legătură'' cu dosarul nuclear al Teheranului, precum programul balistic iranian.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău