O nouă rundă de discuții la Ministerul Agriculturii: SA „Floarea Soarelui” a achitat toate datoriile către agricultori

  • 18 Aprilie 13:07
O nouă rundă de discuții la Ministerul Agriculturii: SA „Floarea Soarelui” a achitat toate datoriile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a anunțat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale. Declarația a fost făcută astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, în format de videoconferință, transmite MOLDPRES.

Agenda discuțiilor a continuat cu subiecte despre procedura de acordare a licențelor de import pentru semințele de floarea-soarelui  în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone.

Vicepremierul Vladimir Bolea, șeful MAIA, a explicat că permisiunile de import se vor oferi în baza cererilor agenților economici, în fiecare lună, până la începutul noii recolte. Toate informațiile despre licențele acordate, inclusiv cantitățile importate, vor fi publicate pe site-ul ministerului. Totodată, pentru a asigura că interesele agricultorilor sunt reprezentate, din componența comisiei responsabile de luarea acestor decizii fac parte și membrii asociațiilor de profil.

Anterior, Comisia Situații Excepționale a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale. Acest lucru înseamnă că licența se acordă exclusiv în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone, impunând condiția ca cerealele importate să fie utilizate exclusiv pentru procesare, interzicând reexportul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău