O nouă producție autohtonă va fi lansată la Chișinău. Premiera filmului „TUNETE” va avea loc pe 5 octombrie

  • 06 Septembrie 2023 19:19
O nouă producție autohtonă va fi lansată la Chișinău. Premiera filmului „TUNETE” va avea loc pe 5 octombrie

O nouă producție autohtonă va fi lansată la Chișinău. Premiera filmului „TUNETE”, în regia lui Ioane Bobeica, va avea loc pe 5 octombrie curent, după care producția va fi proiectată în cinematografele din Chișinău, informează MOLDPRES.

Acțiunea filmului se desfășoară într-un sat în vecinătatea căruia se află un câmp minat, rămas după conflictul armat din 1992. Doi copii din clase sociale diferite, Zinca și Victor, pe care îi leagă o prietenie interzisă de părinții lor, scapă vacile pe teritoriul minat și încearcă să le recupereze, intrând în zona restricționată. Astfel, câmpul minat devine un loc în care dispar prejudecățile și statutul social, lăsând loc doar pentru curaj, sacrificiu și frică de tunete. 

Filmările au avut loc în perioada iunie-septembrie 2018, în satul Ustia, Dubăsari, și au durat 55 de zile. Din echipa de producători mai face parte interpretul Anatol Mîrzenco și Sergiu Cumatrenco, producător al lungmetrajelor „CARBON” și „VARVARA”. Din distribuție fac parte: Anatol Mîrzenco, Tincuța Josan, Daniel Brânză, Nicolae Cernomaz, Grigore Bechet, Olesea Sveclă, Boris Cremene, Mihaela Strâmbeanu, Andrei Golban, Marin Madan și alții.

Autorii producției au lansat astăzi trailerul filmului. Premiera acestuia va avea loc pe 5 octombrie, iar ulterior filmul va fi rulat în cinematografe.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău