O nouă metodologie de finanțare a grupelor cu program prelungit, aprobată de MEC. Cum va funcționa aceasta

  • 20 Martie 16:04
O nouă metodologie de finanțare a grupelor cu program prelungit, aprobată de MEC. Cum va funcționa aceasta

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat astăzi, 20 martie, o nouă metodologie de finanțare a grupelor cu program prelungit.

În cadrul unei conferințe de presă, Dan Perciune a explicat că, noul regulament stabilește costurile grupelor în funcție de regimul și durata acestora - de la trei, la șase ore. Documentul le permite instituțiilor să calculeze aceste costuri și să încaseze plăți de la părinți în cazul în care aceștia sunt dispuși să achite.

Potrivit ministrului, noile prevederi au scopul să soluționeze blocajele create după ce primăria municipiului Chișinău a sistat finanțarea grupelor cu program prelungit și nu a aprobat o modalitate de stabilire a mărimii taxelor care pot fi încasate de la părinți pentru acest serviciu. Astfel, în absența acestor reglementări din partea consiliului municipal, nu există un cadru legal prin care părinții să poată achita pentru programele cu regim prelungit organizate de instituțiile de învățământ.

„Primăria Chișinău a finanțat timp de trei ani din bugetul municipal grupele cu program prelungit, iar la începutul anului 2024 a decis sistarea acestui serviciu. Noi, la minister, am așteptat din luna ianuarie să fie aprobată o metodologie de finanțare a grupelor cu program prelungit de către Consiliul municipal. Așa cum acest lucru nu s-a întâmplat, ne vedem obligați să aprobăm o asemenea metodologie și să oferim o soluție pentru școli și părinți”, a declarat Dan Perciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău