O nouă listă de simboluri ale căror protecție a fost solicitată conform Convenției de la Paris

  • 09 Octombrie 2023 18:38
O nouă listă de simboluri ale căror protecție a fost solicitată conform Convenției de la Paris

Biroul Internațional al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) a publicat lista unor simboluri ale căror protecție a fost solicitată conform art. 6ter al Convenției de la Paris privind Protecția Proprietății Industriale.

În cazul în care considerați că extinderea protecției la unul dintre semnele notificate poate aduce atingere drepturilor privind o marcă comercială anterioară sau asupra unui alt drept de proprietate intelectuală, puteți depune o obiecție.

Obiecții cu privire la protecția oricărui dintre aceste semne trebuie depuse la AGEPI, în termen de 12 luni din data publicării (până la 30 septembrie 2024). Obiecțiile formulate se depun gratuit, în scris, în limba română.

Articolul 6ter al Convenției de la Paris instituie instrumentul juridic prin care se oferă protecție semnelor oficiale ale statelor care sunt parte la Convenția de la Paris, precum și numelor și emblemelor organizațiilor interguvernamentale internaționale împotriva înregistrării neautorizate a acestora sau a unor imitații din punct de vedere heraldic ale acestora în calitate de mărci comerciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău