O nouă învinuire pe numele lui Plahotniuc (ZdG)

  • 05 Martie 2020 12:50
O nouă învinuire pe numele lui Plahotniuc (ZdG)

Vlad Plahotniuc a fost acuzat în absență, în Federația Rusă, de livrarea unui lot impunător de hașiș. Conform kommersant.ru, ar fi vorba despre o cantitate de 20 de kg de substanțe narcotice aduse din Maroc într-un garaj din Moscova de către persoane din anturajul său, cunoscute ca „Misha prostul” și un oarecare Popa, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, în ancheta privind traficul de droguri organizat de către fostul lider democrat sunt 30 de episoade.

Avocata fostului politician, Daria Constantinova, a declarat că aceasta este o învinuire „inventată, ca și cea veche”.

Kommersant transmite că noua învinuire are legătură cu livrarea unui lot considerabil de hașiș procurat în vara anului 2015 în Maroc „la indicația” lui Plahotniuc.

Potrivit oamenilor legii, după ce fost transportată în Spania și ambalată, marfa a fost încărcată într-un automobil Range Rover Sport, cumpărat în acest scop, cu numere de înmatriculare moldovenești, și transportată într-un garaj din Moscova. Întrucât persoanele implicate au fost reținute, acțiunile lui Plahotniuc au fost calificate ca tentativă de vânzare ilegală a drogurilor.

În august 2019, o instanța de judecată din Moscova a emis un mandat de arest pe numele lui Plahotniuc, acesta fiind acuzat de organizarea unui grup criminal. Acuzatorul de stat ceruse atunci extrădarea acestuia în Federația Rusă.

Sursa: ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău