O nouă încălcare a regimului Zonei de Securitate a fost sesizată la Comisia Unificată de Control

  • 09 Decembrie 2021 15:38
O nouă încălcare a regimului Zonei de Securitate a fost sesizată la Comisia Unificată de Control

La Bender s-a desfășurat astăzi reuniunea de lucru săptămânală a Comisiei Unificate de Control, prezidată de către delegația Republicii Moldova, transmite Biroul politici de reintegrare.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, discuțiile s-au aprins după prezentarea de către Comandamentul Militar Întrunit a raportului cu privire la situația în Zona de Securitate în perioada 01- 07 decembrie 2021, care nu a fost aprobat, constatându-se că nu reflectă o nouă încălcare gravă legată de prezența ilegală a așa-numitor „grăniceri”.

Cazul a fost documentat la 2 decembrie curent de către angajații Inspectoratului de poliție Dubăsari în adiacentul satului Cocieri, localitate controlată de autoritățile Republicii Moldova. Astfel, în timpul executării unei misiuni de serviciu, polițiștii au observat două automobile aparținând așa-numitor forțe „grănicerești” subordonate Tiraspolului. Fiind somați potrivit legii să oprească, reprezentanții forțelor neconstituționale au accelerat și au dispărut pe teritoriul necontrolat. Imediat a fost sesizat Comandamentul Militar Întrunit, pentru a se dispune deplasarea la fața locului a observatorilor militari.

Delegația Republicii Moldova condamnă astfel de acțiuni provocatoare întreprinse în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, imediat după încheierea ședinței CUC din 2 decembrie curent. Potrivit acesteia, și de această dată exponenții Tiraspolului au demonstrat vădit că desconsideră prevederile Acordului din 21 iulie 1992 și alte documente ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.

Inspectoratul de poliție Dubăsari a înregistrat incidentul și îl va investiga în conformitate cu legislația națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Thu
13
Fri
17
Sat
19
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău