FOTO // O nouă grădiniță renovată din banii României

  • 01 Octombrie 2016 01:38
0%
00:00:00
00:00:00

54 de copii din comuna Balatina, raionul Glodeni vor frecventa, începînd de vineri, 30 septembrie, gradinița-creșă ”Spicușor” din localitate, renovată din banii oferiți de Guvernul României și cel al Germaniei.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu, al autorităților de la București, implementat prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova. La inaugurarea noului sediu al grădiniței din localitate a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Au așteptat mai bine de 20 de ani ca autoritățile să le repare grădinița-creșă. Este vorba despre locuitorii din Comuna Balatina, raionul Glodeni, care acum au parte de condiții excelente pentru copiii lor, după ce sediul instituției a fost renovat din temelie și dotat cu cele necesare grație banilor oferiți de Guvernele României și Germaniei.

Alexandra Gâncu are o experiență de peste 10 ani în calitate de educatoare și a recunoscut că, au fost perioade când au lucrat în condiții precare. Acum însă, în sediul renovat, copii se simt ca la ei acasă.

Potrivit primarului localității, Dumitru Iațuc, din cei circa 400 de mii de lei, donați de Guvernul României, a fost schimbat acoperișul, sistemele de încălzire, canalizare și aprovizionare cu apă, amenajat terenul de joacă, dar și instalat mobilier nou.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, prezent la eveniment, a vorbit despre suportul oferit de România pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Excelența Sa a menționat că autoritățile de la București vor continua să sprijine Republica Moldova în realizarea mai multor proiecte, prioritare fiind cele de menire socială.

Amintim că reparația grădiniței-creșă din comuna Balatina, raionul Glodeni face parte dintr-un proiect mai amplu, finanțat de Guvernul României, care presupune reparația capitală și amenajarea a peste 830 de instituții preșcolare din 32 de raioane ale țării, pentru care în aproape 2 ani autoritățile de la București au alocat peste 23 de milioane de euro.

Grădinița „Spicușor” din comuna Balatina este frecventată de 94 de copii  cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău