O nouă formă de activitate - Antreprenor Independent. Ce presupune (bizlaw.md)

  • 26 Martie 2020 11:38
O nouă formă de activitate - Antreprenor Independent. Ce presupune (bizlaw.md)

Autoritățile vor să instituie o nouă formă de activitatea, cea de Antreprenor Independent. O propunere în acest sens se regăsește într-un proiect transmis Guvernului pentru examinare, scrie bizlaw.md

Astfel, Antreprenor Independent poate fi persoana fizică rezidentă cu capacitate de exercițiu, care, nefiind îngrădită în drepturi, inițiază și desfășoară activitate de întreprinzător (antreprenoriat) în conformitate cu legislația, în mod individual, în baza muncii proprii, fără constituirea unei forme organizatorico-juridice și fără a fi supus înregistrării de stat în sensul Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali.

Antreprenorul independent va putea desfășoară antreprenoriat în baza următoarelor acte permisive:

  • patenta de întreprinzător;
  • permisul pentru activitate independentă.

Persoana fizică, cetățean al Republica Moldova, cetățeanul străin sau apatridul cu statut de rezident al Republicii Moldova va obține dreptul de a fi antreprenor independent, la solicitare. Acesta va deveni subiect de drept ca atare și poate începe activitatea de întreprinzător din data eliberării actului permisiv corespunzător.

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău