O nouă filmare în cazul George Floyd: Polițiștii i-au ignorat pe martorii care le cereau să nu-l lase să moară

  • 15 Iunie 2020 20:10
O nouă filmare în cazul George Floyd: Polițiștii i-au ignorat pe martorii care le cereau să nu-l lase să moară

Un nou clip video făcut public în urmă cu o zi arată cum agenții de poliție din Minneapolis au ignorat cererile martorilor de a verifica starea lui George Floyd, în timp ce polițist Derek Chauvin stătea cu genunchiul pe gâtul său, informează The Independent, preluat de Digi24.ro

În filmare, Tou Thao, colegul lui Chauvin, apare certându-se cu pietonii, în timp ce Chauvin este în spatele său, cu genunchiul pe gâtul lui Floyd.

"Nu s-a mișcat. Nu s-a mișcat nici măcar o dată", îi spune un pieton neidentificat lui Thao. "O să-l lași să-l omoare în fața ta?", îl întreabă pietonul pe Thao.

Un alt martor, care a sunat la serviciul de urgență în timp incidentului, îi cere lui Thao să-i verifice pulsul lui Goerge Floyd. "Verifică-i pulsul acum și spune-mi cât este" îi spune lui Thao.

Polițistul Tou Thao îți menține poziția între martori și Chauvin, iar George Floyd este nemișcat pe astfalt.

Martorul care îi cerea lui Thao să-i verifice pulsul lui Floyd spune că acesta "abia se mișca când mișca" când a ajuns el la fața locului. "Știu, ei i-au făcut asta", adaugă un alt bărbat, arătând spre Chauvin.

Ben Crump, un avocat al familiei Floyd, a postat clipul video pe Instagram duminică, spunând că este "mai mult decât tulburător și mai greu de privit decât primul clip".

Filmarea de peste patru minute se încheie cu sosirea unui echipaj de ambulanța și urcarea lui George Floyd pe o targă.

Cei patru agenți de poliție implicați în caz au fost concediați după moartea lui George Floyd, pe 25 mai, iar Derek Chauvin a fost pus sub acuzare pentru omor și omor prin imprudență. Tou Thao, Thomas Lane și J alexander Kueng au fost acuzați de complicitate.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău