O nouă fază a programului de burse a Facilității pentru societatea civilă a PaE

  • 05 Ianuarie 2022 15:29
O nouă fază a programului de burse a Facilității pentru societatea civilă a PaE

Persoanele eligibile, cu vârsta de peste 18 ani, pot să depună, până în data 17 ianuarie anul curent, dosarele pentru noua fază a programului de burse a Facilității pentru societatea civilă a Parteneriatului Estic (PaE). Inițiativa vine să-i sprijine pe cei care demonstrează un angajament profund față de dirijarea schimbărilor sociale pozitive în comunitățile lor, se arată într-o postare a Delegației Uniunii Europene pe pagina de Facebook, transmite IPN.

Persoanele interesate pot depune dosarele pe site-ul Programului pentru una dintre cele două categorii de burse în valoare de 5 000 de euro: burse de implicare comunitară și burse civice digitale, special concepute pentru experți în TI.

„Obiectivul principal al burselor pentru societatea civilă a țărilor Parteneriatului Estic este de a sprijini activiștii societății civile sau femeile și bărbații cu mentalitate civică, care demonstrează un angajament profund de a conduce schimbări sociale pozitive în comunitățile lor. Bursele vor consolida capacitatea bursierilor de a se implica în mod constructiv, cu comunitățile și autoritățile, pentru a contribui la reforme în țările Parteneriatului Estic”, se arată în descrierea programului de burse, pe site-ul „Eastern Partnership Civil Society Facility”.

Este vorba de a cincea ediție a programului de burse. După implementarea activităților pentru care vor primi bursa, beneficiarii vor deveni parte a rețelei de absolvenți ai programului de burse, ceea ce le va oferi diverse oportunități și pe viitor.

Pentru a obține succes, un candidat la bursă trebuie să aibă un puternic sentiment de integritate, dorința de a conduce un proces de schimbare în comunitatea sa și un angajament de a învăța și de a se împărtăși cu alții.

Sunt eligibile persoanele care au un angajament dovedit față de societatea civilă, activism și conducere civilă, au dorința de a dezvolta soluții tehnologice pentru nevoile comunității. De asemenea, candidații trebuie să aibă abilități bune de limba engleză. Întrucât este un program pentru țările Parteneriatului Estic, sunt eligibili cetățenii Republicii Moldova, Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului, Georgiei și Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău