O nouă ediție a mișcării internaționale Climathon va avea loc la Chișinău

  • 15 Mai 2023 11:33
O nouă ediție a mișcării internaționale Climathon va avea loc la Chișinău

În perioada 15-16 Mai 2023, Agenția pentru Eficiență Energetică va găzdui la sediul Tekwill din Chișinău ediția națională a Climathon Moldova 2023, transmite AEE.

Climathon este o mișcare globală care are ca scop creșterea gradului de conștientizare și sensibilizare asupra problemelor de mediu și schimbărilor climatice la nivel mondial.  

Evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să își împărtășească ideile și soluțiile privind eficiența energetică, energia regenerabilă, transportul ecologic și gestionarea deșeurilor pentru a avea un impact pozitiv asupra climei.

„Republica Moldova este una din cele mai sărace țări din regiune în ceea ce privește resursele fosile iar vulnerabilitățile energetice care s-au evidențiat în ultimii doi ani au accentuat totodată prioritățile de dezvoltare în domeniu. Desigur că dezvoltarea infrastructurii de transport a resurselor energetice împreună cu măsurile de eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă trebuie să stea la baza viitoare strategii energetice 2050. Totodată, realitățile actuale implică o abordare mai complexă și inovativă a priorităților enunțate cu un accent profund pe digitalizare.

În acest context, organizarea Climathon-ului reprezintă un pas important în promovarea celor mai bune și ingenioase practici în producerea, transmiterea și consumul eficient de energie, precum și în implementarea și dezvoltarea tehnologiilor moderne care, totodată să minimizeze impactul negativ al schimbărilor climatice”, a declarat Ion Muntean.

Evenimentul va avea o durată de două zile, iar participanții vor fi informați cu privire la impactul sectorului energetic asupra climei și cum efectele pot fi diminuate prin implementarea de proiecte inovatoare.

În cadrul Climathon-ului, participanții vor avea oportunitatea de a-și împărtăși ideile și de a primi feedback și sugestii pentru îmbunătățirea lor. Una dintre activitățile principale va fi susținerea dezvoltării Propunerilor de Proiecte lansate în cadrul Competiției Moldova Eco Energetică 2023 și GCIP Moldova.

Pe durata evenimentului, participanții vor putea beneficia de experiența și cunoștințele experților în domeniul energiei și sustenabilității, care îi vor ajuta să dezvolte ideile și să le prezinte într-un mod coerent și convingător. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare, pentru a-și face cunoscute ideile într-un mod eficient.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău