O noua ediție a jocului intelectual „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală

  • 25 Aprilie 2019 10:51
O noua ediție a jocului intelectual „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală

O nouă ediție a Jocurilor intelectuale regionale – „Ce? Unde? Când?”, este lansată joi, 25 aprilie. La concurs vor participa aproape 40 de echipe școlare, fiind vorba în total de aproximativ 200 de participanți.

Competițiile se vor desfășura în instituții de învățământ din raioanele Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, municipiul Chișinău și comuna Ciorescu. Echipele vor fi formate din câte 6 elevi, care vor avea de răspuns la întrebări predominant din domeniul electoral, atât din practica Republicii Moldova, cât și a altor state.

Echipele învingătoare ale concursului organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) vor concura ulterior la super-turneul din Chișinău. Evenimentul are loc în cadrul campaniei „Democrația se învață. De la local la național”. Jocul final se va desfășura în formatul brain-ring și va fi transmis live.

Jocul intelectual „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală a fost organizat pentru prima dată în septembrie 2017, iar anul acesta este la a treia ediție. Până acum au participat peste 520 de elevi din peste 70 de licee.

Competițiile regionale – „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală se vor desfășura în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” (EDMITE), care reprezintă o amplă Campanie de informare și educație civică în domeniul electoral și include un șir de activități organizate și desfășurate de către CICDE pentru diverse grupuri țintă, preponderent tineri și viitori alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău