O nouă ediție a festivalurilor „Ștefan cel Mare și Sfânt” și „Cântă cucu-n Bucovina” va avea loc la Chișinău

  • 21 Iunie 2018 11:36
O nouă ediție a festivalurilor „Ștefan cel Mare și Sfânt” și „Cântă cucu-n Bucovina” va avea loc la Chișinău

În perioada 28 iunie - 2 iulie, va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și la Festivalul Internațional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”.

Organizatorii susțin că va fi un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară. Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală și la Vadul lui Vodă, cu incepere de la ora 18.00. Vor evolua orchestre și soliști, ansambluri folclorice de pe ținutul DACIEI STRABUNE cu un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.

Sâmbătă, 30 iunie, la ora 15:00, Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău va găzdui un simpozion Cultural-Istoric dedicat domniei marelui voievod. Duminică, 1 iulie, de la ora 17:00, pe bulevardul central al capitalei se va desfășura o paradă a portului popular. Pentru cinstirea apărătorului de credință Ștefan cel Mare și Sfânt, pe 2 iulie, cand întreaga lume ortodoxă l-a canonizat, iar neamul nostru îl sărbătorește la Putna, credincioșii sunt așteptați la o slujbă de rugăciune și la depuneri de flori, la statuia Domnitorului din centrul capitalei.

Evenimentul este organizat de Asociația Centrelor Culturale din Grecia, Spania, Italia, România și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău