O nouă donație românească - o ambulanță de terapie intensivă. Un echipaj SMURD va activa în Chișinău

  • 20 Octombrie 2016 16:53
O nouă donație românească - o ambulanță de terapie intensivă. Un echipaj SMURD va activa în Chișinău

O ambulanță mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul român de Interne Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale din Republica Moldova, anunță instituția, printr-un comunicat de presă.

Autospeciala, donată prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a fost deja adusă la Chișinău, astfel încât un echipaj SMURD ar putea activa în scurt timp în Capitală, precizează comunicatul.

Discuții pe marginea acestui subiect au fost purtate, la București, de șefului Serviciului Situații Excepționale, Mihail Harabagiu, și secretarul de stat al României Raed Arafat.

Ambulanța se va afla la Institutul de Medicină Urgentă, iar în componența echipei vor fi incluși medici, asistenți medicali de la institut și paramedici din cadrul Serviciului Situații Excepționale.

Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare activează pe teritoriul Republicii Moldova din toamna anului 2014. În prezent, de ajutor calificat în situații de risc pot beneficia locuitorii raioanelor Bălți, Cahul și Edineț. În perspectivă, sunt incluse orașele Comrat și Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău