O nouă donație de tablete digitale din partea Mitropoliei Basarabiei pentru elevii din Durlești

  • 05 Iunie 19:17
O nouă donație de tablete digitale din partea Mitropoliei Basarabiei pentru elevii din Durlești

Ieri, 4 iunie 2024, o delegație a Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropolia Basarabiei, împreună cu Eleonora Șaran, primarul orașului Durlești, au vizitat instituțiile de învățământ din localitate pentru a face câte o donație de tablete digitale. Această acțiune face parte dintr-un program de sprijinire a educației în Basarabia, se precizează într-un comunicat de presă publicat de Mitropolia Basarabiei.

Prima instituție de învățământ din orașul Durlești care a beneficiat de donația Mitropoliei Basarabiei a fost Liceul Teoretic „Hyperion”, care au primit 30 de tablete digitale. 

Această donație va facilita accesul elevilor noștri la resurse educaționale moderne și va îmbunătăți considerabil procesul de învățare”, a declarat directoarea instituției, Tamara Pasat.

În cadrul liceului „Hyperion”, părintele consilier Vasile Manica, coordonator al cabinetului „SmartLab” predă ore de robotică și ore de religie la un nivel avansat al tehnologiei. Acesta a declarat că este o onoare pentru el faptul că poate contribui la dezvoltarea elevilor acestei instituții, oferindu-le un cadru modern în care să-și dezvolte abilitățile tehnologice și spirituale.

Delegației Mitropoliei Basarabiei a vizitat și Gimnaziul Durlești, împreună cu primarul localității și directoarea instituției, Tatiana Anghelenici, acolo unde au donat alte 20 de tablete digitale.

Această donație este un pas important în modernizarea învățământului nostru și în oferirea de noi oportunități pentru elevii noștri. Gimnaziul Durlești a fost mereu un pilon al comunității noastre, și aceste tablete vor contribui la pregătirea elevilor pentru un viitor în care tehnologia joacă un rol central”, a menționat directoarea Gimnaziului Durlești.

Orașul Durlești a fost mereu un loc unde Mitropolia Basarabiei s-a implicat în activități culturale, educaționale și filantropice. Clericii, împreună cu doamna primar și doamnele directoare, au convenit să fructifice relațiile dintre Mitropolia Basarabiei și instituțiile de învățământ locale, organizând mai multe evenimente și colaborări comune în viitor”, precizează reprezentanții Mitropoliei Basarabiei. 
 
În încheierea vizitei, delegația Mitropoliei Basarabiei și autoritățile locale au discutat despre viitoare proiecte comune care să susțină educația și cultura în Durlești.
 
Este important să continuăm acest parteneriat și să ne asigurăm că toți copiii din comunitatea noastră au acces la resursele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim”, a concluzionat doamna Primar Eleonora Șaran.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
25
Sun
28
Mon
26
Arhivă Radio Chișinău