O nouă disciplină opțională în licee și gimnazii

  • 14 Septembrie 2016 19:06
O nouă disciplină opțională în licee și gimnazii

Elevii din liceele și gimnaziile din Republica Moldova pot opta începând din acest an pentru o nouă disciplină opțională. Este vorba despre cursul ”Educație prin film” adresat

elevilorclaselor a V-XII-a dininstituțiile preuniversitare. Obiectivul acestei inițiative în parteneriat cu OWH Studio și People in Need Moldova, și pentru care a fost elaborat și un Curriculum disciplinar aprobat de Ministerul Educației, este de a-i familiariza pe adolescenți cu lumea filmului documentar și implicit cu realitatea înconjurătoare, învățându-i să aibă o gândire critică și un orizont intelectual și artistic mai larg.

În cadrul acestui curs, elevii vor avea ocazia să vizioneze filme educative care reflectă lumea de astăzi, filmul fiind un instrument prin care elevilor li se oferă experiența unei trăiri emoționale și a comunicării cu ceilalți, făcând schimb de opinii și cultivând un grad mai înalt de înțelegere reciprocă. 

De doi ani OWH Studio promovează filmul documentar ca metodă de predare în școli, organizând cinecluburi școlare și proiecții de film, în peste 70 de instituții școlare din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău