O nouă demonstrație de forță a SUA: Bombardierul strategic B-52H, trimis la aproximativ 16 km de granița cu regiunea rusă Kaliningrad

  • 20 Martie 19:16
O nouă demonstrație de forță a SUA: Bombardierul strategic B-52H, trimis la aproximativ 16 km de granița cu regiunea rusă Kaliningrad

Bombardierul strategic american B-52H Stratofortress a zburat joi, 16 martie, pe lângă granița cu exclava rusească Kaliningrad. Acest lucru s-a întâmplat la două zile după ce un avion de luptă rusesc Su-27 a doborât o dronă americană MQ-9 Reaper în Marea Neagră.

Potrivit informațiilor canalului de Twitter OSINTdefender, bombardierul B-52H a survolat teritoriul Lituaniei, apoi, conform radarelor, s-a îndreptat peste Marea Baltică spre Regatul Unit, prin Letonia, scrie Defense Romania.

Dacă se confirmă informația, zborul ar fi a doua misiune în interval de numai câteva zile, executată de B-52H Stratofortress în zona Baltică. Bombardierul a zburat la aproximativ 16 kilometri de granița cu regiunea Kaliningrad.

Fără a avea confirmarea davcă este vorba despre aceeași misiune, putem nota că forțele aeriene ale SUA din Europa au prezentat câteva imagini cu bombardierele B-52 care executau o misiune de patrulare de tip ”Bomber Task Force”.

Astfel, potrivit HQUSAFE, două bombardiere de tip B-52, însoțite de aeronave ale statelor aliate NATO, au efectuat pe 16 martie o misiune de patrulare în Norvegia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,63 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău