O nouă componență a Consiliului de Observatori al „Moldovagaz”. Un cunoscut economist, numit vicepreședinte

  • 20 Septembrie 2019 13:23
O nouă componență a Consiliului de Observatori al „Moldovagaz”. Un cunoscut economist, numit vicepreședinte

Acționarii companiei „Moldovagaz” au ales o nouă componență a membrilor Consiliului de Observatori.

Este vorba de Elena Burmistrova, Serghei Kuzneț, Victor Valov, Ghenadie Abașchin, Adrian Lupușor, Călin Negură. Astfel, președintele Consiliului a fost numit Elena Burmistrova, iar vicepreședintele - Adrian Lupușor.

„Noua componență a Consiliului de Observatori a dat asigurări că va susține misiunea SA ”Moldovagaz” de a asigura furnizarea fiabilă a consumatorilor Republicii Moldova cu gaze naturale, precum și tranzitul de gaze naturale prin teritoriul țării noastre în volume depline. În același timp, Consiliul de Observatori va depune eforturi pentru îmbunătățirea indicatorilor financiari, crearea mecanismului de gestionare eficientă a patrimoniului, reglementarea datoriilor creditoriale, precum și soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale”, se arată într-un comunicat al „Moldovagaz”. 

Potrivit mold-street.com, economistulul Adrian Lupușor, director executiv al Centrului Expert-Grup și Călin Negură, șef de direcție în cadrul Ministerului Economiei au fost numiți din partea Guvernului. 

De asemenea, președintele Elena Burmistrova este directorul general al companiei Gazprom Export (subsidiara Gazprom) și vice-președinte al Gazprom, responsabilă de activitatea economică externă, inclusiv statele din fostul spațiu sovietic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău