O nouă captură de mercur

  • 17 Februarie 2016 10:14
O nouă captură de mercur

O captură record de mercur a fost ridicată din gospodăria unui locuitor din sectorul Buiucani al capitalei. Procuratura Generală anunță că cele circa 60 de kilograme de mercur provin din regiunea Donețk, Ucraina, transmite IPN.

Astfel, au fost efectuate mai multe percheziții la persoane fizice și juridice. Ca rezultat al acțiunilor desfășurate au fost depistate 10 containere metalice, ce conțin mercur în cantitate de aproximativ 5-6 kilograme în fiecare container, proveniența fiind orașul Gorlovka din regiunea Donețk, Ucraina.

Cauza penală în privința activităților ilegale ale membrilor unei grupări infracționale transfrontaliere a fost pornită la 27 octombrie 2015, de către Procuratura Generală, în baza Codului Penal. Făptuitorii stabiliți vor fi atrași la răspundere penală pentru încălcarea regulilor de fabricare, importul, export, păstrare, transportare sau utilizare a substanțelor, materialelor și deșeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice în cantități deosebit de mari, introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova care pot cauza daune pentru sănătatea populației și mediului.

În cadrul perchezițiilor la persoanele juridice, complici ai grupării criminale, au fost depistate mai multe acte cu semne vădite de falsificare, care ar confirma procesul de studii pentru obținerea ulterioară a permiselor de conducere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău