O nouă aplicație mobilă a fost lansată pe piața turistică: Moldova Wine Route

  • 28 Noiembrie 2017 17:03
O nouă aplicație mobilă a fost lansată pe piața turistică: Moldova Wine Route

Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova a lansat marți, 28 noiembrie, o nouă aplicație mobilă turistică: Moldova Wine Route.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a menționat că aplicația „Moldova Wine Route” oferă informații cu privire la 12 dintre cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și celor mai populare 10 vinuri ale fiecăreia dintre acestea. De asemenea, în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-baruri și wine-shop-uri din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, modernizarea industriei tehnologice va contribui la dezvoltarea domeniului, acesta venind să asigure dezvoltarea economică a țării. „Guvernul R. Moldova susține modernizarea serviciilor prin utilizarea tehnologiilor informaționale. Aplicația oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză, iar din anul viitor acestea vor fi și în germană, chineză și japoneză. Așteptăm o creștere considerabilă a numărului de vizitatori, iar aplicația mobilă „Moldova Wine Route” va face industria vinicolă mai vizibilă, va ghida turiștii și le va facilita accesul spre vinării”, a subliniat Stanislav Rusu.

În context, Kaethe Brakhan, lider de proiect în cadrul Programului Regional „Consolidarea turismului transfrontalier în Dunărea de Mijloc și de Jos prin Centrul de Competență Dunăreană” a afirmat că dezvoltarea turismului va contribui la creșterea economică a R. Moldova și, respectiv, la creșterea vânzărilor și veniturilor producătorilor de vinuri.

Președintele Asociației de Sommelier din R. Moldova, Mihai Druță, a specificat că aceasta este prima aplicație de asemenea gen în R. Moldova, care pune la dispoziția utilizatorilor o informație utilă despre vinării, turism și vinuri, pe care orice doritor o poate avea, în câteva clipe, doar la un click distanță.

Totodată, președintele Centrului de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova, Veronica Tomescu, a  accentuat că aplicația Moldova Wine Route va deveni unul dintre cele mai utile instrumente pentru turiștii internaționali și locali, pentru cei pasionați de vin, care caută experiențe unice în țara noastră.

Aplicația „Moldova Wine Route” a fost creată cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agenția Turismului din R. Moldova, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Turismului și Asociația de Sommelier din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău