O nouă amânare în dosarul lui Renato Usatîi. Următoarea ședință, la sfârșitul lui ianuarie

  • 28 Decembrie 2016 17:17
O nouă amânare în dosarul lui Renato Usatîi. Următoarea ședință, la sfârșitul lui ianuarie

Ședința de judecată în dosarul liderului "Partidului Nostru", Renato Usatîi, a fost amânată pentru 24 ianuarie, relatează INFOTAG.

Instanța încă nu a început să examineze recursul apărării privind anularea măsurii de urmărire sub arest a lui Renato Usatîi, a declarat astăzi avocatul acestuia, Anatol Istrate.

"Am discutat mai mult de o oră intenția acuzării de a-l chema la Chișinău pe Gherman Gorbunțov, presupusa victimă a clientului nostru. Procurorul Vitalie Busuioc insistă pe prezența acestuia, însă nu este clar cum îl vor aduce ei din Marea Britanie. De asemenea, nu este clar în baza căror argumente împotriva lui Usatîi se menține mandatul de arest și căutarea internațională. În decursul a patru luni de anchetă procurorul nu a prezentat nimic nou", a spus avocatul.

Pe 24 octombrie, Judecătoria sectorului Centru a eliberat un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Usatîi, acuzat de comandarea asasinării bancherului rus Gherman Gorbunțov. Instanța a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru 30 de zile cu calcularea din momentul reținerii.

De asemenea, instanța l-a anunțat în căutare internațională pe Usatîi, care se ascunde la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău