O nouă acțiune de protest împotriva deciziei justiției de a invalida alegerile din Chișinău

  • 27 Iunie 2018 12:00
O nouă acțiune de protest împotriva deciziei justiției de a invalida alegerile din Chișinău Poză simbol

Comitetul de rezistență națională, creat de liderii opoziției pro-europene și din care fac parte reprezentanți ai societății civile va organiza o nouă acțiune de protest duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 14.00, împotriva deciziei justiției de a invalida alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

Totodată, aceștia au îndemnat astăzi cetățenii să creeze celule de rezistență cetățenească în fiecare localitate și chiar întreprindere.

Mișcarea de rezistență națională revendică validarea alegerilor, anularea sistemului mixt de vot, precum și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au anulat scrutinul, în frunte cu președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

Printre liderii Mișcării de rezistență sunt reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei Demnitate și Adevăr, Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal, dar și reprezentanți ai societății civile precum analiștii politici Igor Munteanu, Octavian Țâcu și Arcadie Barbăroșie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău