O nouă acțiune de amploare împotriva 'Ndrangheta, 100 de membri ai mafiei au fost arestați în mai multe orașe din Italia

  • 16 Noiembrie 2021 15:46
O nouă acțiune de amploare împotriva 'Ndrangheta, 100 de membri ai mafiei au fost arestați în mai multe orașe din Italia

Poliția din Italia a arestat aproximativ 100 de membri ai organizației criminale 'Ndrangheta în raiduri coordonate în mai multe locuri din țară, au anunțat marți autoritățile, potrivit Rai News și Agerpres.

Poliția italiană a precizat într-o postare pe Twitter că raidurile au avut loc în Reggio Calabria, Milano, Florența și Livorno.

Suspecții sunt acuzați, printre altele, de extorsiune, trafic de droguri și asociere cu mafia, conform agenției de presă italiene ANSA.

Instalată în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată una dintre cele mai mari și mai puternice grupări criminale din Europa.

La începutul lunii noiembrie justiția italiană a dat o lovitură majoră grupării mafiote prin condamnarea a 70 de membri ai acesteia și a altor persoane care au legături cu ea, în cel mai mare proces mafiot de la sfârșitul anilor 1980.

Judecătorul Claudio Paris a citit verdictele împotriva a 91 de inculpați în imensa sală de judecată din orașul Lamezia Terme, din sudul Calabriei, unde din ianuarie s-a desfășurat un „mega-proces” împotriva a sute de presupuși membri și colaboratori ai 'Ndrangheta.

Ancheta a durat mai mulți ani și a culminat cu raiduri în decembrie 2019.

Cele 91 de persoane care au fost condamnate au optat pentru un proces rapid cu ușile închise, ceea ce le permitea reducerea pedepsei cu o treime în cazul în care erau condamnate.

Alți 355 de inculpați urmează să fie judecați, iar procedurile ar trebui să dureze doi ani sau mai mult, fără a-i include aici pe cei care ar putea fi puși sub acuzare după noile raiduri ale autorităților italiene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău