O navă spațială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui

  • 15 Decembrie 2021 09:30
O navă spațială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui

Sonda solară Parker a devenit prima navă spațială care a pătruns în atmosfera solară, a anunțat NASA citată de dpa.

Sonda a zburat prin coroana solară și a preluat probe de particule și câmpuri magnetice, a informat NASA, care a calificat această piatra de hotar drept "un salt gigantic pentru știința despre Soare".
 
Agenția spațială americană a precizat că Parker a găsit condițiile magnetice și de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la 18,8 raze solare (aproximativ 1,3 milioane de kilometri) deasupra suprafeței solare în timpul celui de-al optulea zbor pe 28 aprilie, această trecerea durând câteva ore.
 
"Eram convinși că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puțin o perioadă scurtă de timp", a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă, publicată în Physical Review Letters.
 
Pe măsură ce continuă să se apropie de Soare, sonda va ajunge în cele din urmă la 8,86 raze solare de suprafața Soarelui, a informat NASA.
 
Următorul său zbor, programat pentru ianuarie 2022, va aduce din nou, probabil, sonda Parker în coroana solară, a mai spus agenția spațială americană.
 
Sursa: Radio România Actualități
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău