O navă rusă ar fi încălcat teritoriul Finlandei

  • 28 Iulie 17:22
O navă rusă ar fi încălcat teritoriul Finlandei

Finlanda suspectează o navă rusă că a încălcat vineri, 26 iulie, apele teritoriale ale țării nordice, a declarat guvernul, în cel mai recent incident care a afectat relațiile dintre cele două țări.

Guvernul a declarat că incidentul de vineri a avut loc în estul Golfului Finlandei, potrivit Reuters, citat de descopera.ro.

Poliția de frontieră investighează incidentul și va furniza informații suplimentare pe măsură ce ancheta progresează”, a declarat Ministerul finlandez al Apărării.

Cotidianul finlandez Helsingin Sanomat l-a citat pe Petter Stauffer, investigatorul șef al poliției de frontieră, care a declarat că nava era o navă de explorare a fundului mării care opera în cadrul flotei marinei ruse din Marea Baltică.

Stauffer a declarat ziarului că nava a fost escortată în afara zonei de o navă a Gărzii de frontieră finlandeze și că incidentul a durat aproximativ șapte minute.

Ministerul finlandez al Apărării și agenția de pază a frontierelor nu au răspuns solicitărilor Reuters pentru comentarii suplimentare.

Relațiile dintre Finlanda și Rusia s-au deteriorat de la invazia rusă la scară largă a Ucrainei în 2022, care a determinat Helsinki să adere la alianța militară NATO după decenii de nealiniere și să închidă toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia.

Luna trecută, Finlanda a declarat că patru avioane militare rusești i-au încălcat spațiul aerian pe 10 iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Mon
21
Tue
21
Wed
21
Thu
22
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău