O navă românească a fost avariată în portul ucrainean Reni în urma atacului rusesc de ieri

  • 25 Iulie 2023 16:12
O navă românească a fost avariată în portul ucrainean Reni în urma atacului rusesc de ieri

O navă românească a fost avariată în urma atacului rusesc asupra portului ucrainean Reni de la Dunăre, informează MAE de la București.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular al României la Odesa de la autoritățile ucrainene, nava a suferit avarii minore și și-a continuat deplasarea. 

MAE informează că nu există cetățeni români răniți în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre, scrie Digi24.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în urma informațiilor din presă referitoare la incidentul în care a fost implicată o navă românească în portul Reni din Ucraina în dimineața zilei de 24 iulie 2023 și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile ucrainene competente din regiune, pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor implicate, precum și împrejurările în care s-a produs incidentul. 

În noaptea de duminică spre luni rachete și drone rusești au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene. Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. 

În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale. 

Cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău