O navă de război rusească a pătruns în apele teritoriale ale Danemarcei, în Marea Baltică

  • 17 Iunie 2022 19:29
O navă de război rusească a pătruns în apele teritoriale ale Danemarcei, în Marea Baltică

O navă rusească de război a pătruns vineri de două ori în apele teritoriale ale Danemarcei, la nord de insula Bornholm din Marea Baltică, unde se desfășoară un festival al democrației, la care participă parlamentari și oameni de afaceri, au anunțat forțele armate daneze, potrivit DIGI24, care citează Reuters.

Nava de război rusă a pătruns fără aprobare în apele teritoriale daneze vineri imediat după miezul nopții și apoi din nou, câteva ore mai târziu, arată forțele armate daneze într-un comunicat citat de Reuters, scrie DIGI24.

Nava a părăsit apele teritoriale după ce forțele daneze au stabilit contact radio cu ea.

Danemarca a catalogat acțiunea Rusiei drept o provocare „complet inacceptabilă”.

„O provocare rusă profund iresponsabilă, grosolană și complet inacceptabilă în mijlocul Festivalului Democrației din Danemarca”, a scris pe Twitter ministrul de Externe al Danemarcei, Jeppe Kofod.

La festival participă importanți oficiali guevrnamentali, printre care Jeppe Kofod și premierul Mette Frederiksen.

„Bullying-ul nu funcționează împotriva Danemarcei”, a mai spus Kofod, adăugând că ambasadorul Rusiei la Copenhaga a fost convocat la Ministerul de Externe. 

Ministrul danez al Apărării a precizat că nu au existat amenințări imediate la adresa festivalului sau a insulei Bornholm.

„Trebuie să înțelegem că Marea Baltică devine o zonă de tensiuni înalte”, a spus ministrul Morten Bodskov, pecizând că nu este prima dată când Rusia violează teritoriul Danemarcei.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat luna trecută că ucraina a primit rachete antinavă Harpoon din Danemarca, în urma cooperării între mai multe țări.

Vineri, Ucraina a anunțat că a lovit o navă rusească cu două rachete Harpoon în Marea Neagră, prima oară când admite că a atacat o navă a Rusiei cu armament antinavă furnozat de Occident.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău