O monedă din aur de șapte kilograme dedicată lui James Bond, prezentată de Monetăria Regală Britanică

  • 02 Martie 2020 18:18
O monedă din aur de șapte kilograme dedicată lui James Bond, prezentată de Monetăria Regală Britanică

Monetăria Regală Britanică (Royal Mint) a dezvelit o monedă din aur de șapte kilograme cu o valoare nominală de 7.000 de lire sterline, care face parte dintr-o nouă colecție dedicată lui James Bond, informează luni Press Association, preluat de Agerpres.

Moneda unicat are gravată imaginea unui automobil Aston Martin DB5, cu faimosul număr de înmatriculare BMT 216A, în chenarul unei țevi de pușcă.

Cu un diametru de 185 de milimetri, este cea mai mare monedă și având cea mai mare valoare nominală emisă vreodată de Monetăria Regală în cei 1.100 de ani de activitate.

Piesa, confecționată folosind mașini pentru gravare și apoi șlefuită manual, face parte dintr-o colecție de monede comemorative și lingouri din aur lansată înaintea premierei celui de-al 25-lea film din franciza James Bond, ''No Time To Die''.

Din aceeași serie, mai fac parte o monedă din aur de două kilograme cu o valoare nominală de 2.000 de lire sterline și care va fi comercializată la un preț recomandat de 129.990 de lire sterline.

Primele lingouri din metale prețioase James Bond, disponibile în varianta aur și argint, sunt de asemenea incluse în noua colecție.

Acestea sunt inscripționate cu titlurile celor 25 de filme din franciza Bond și vor fi disponibile pentru achiziționare de la jumătatea lunii martie.

"Când s-a ivit oportunitatea de a crea o monedă Bond, a trebuit să accept provocarea. Mi s-a părut un privilegiu incredibil - cea mai mare realizare din cariera mea și cel mai de succes proiect", spune Laura Clancy, creatoarea designului pentru moneda de șapte kilograme.

În plus față de monedele de mari dimensiuni, colecția Bond conține de asemenea trei modele suplimentare în aur și argint care, atunci când sunt puse una lângă alta, scot la iveală faimosul simbol 007.

''No Time To Die'', cu Daniel Craig pentru ultima oară în rolul James Bond, va avea premiera pe 2 aprilie în cinematografele din Marea Britanie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău