O Misiune Internațională a ENEMO va monitoriza desfășurarea alegerilor locale generale

  • 30 Septembrie 2019 11:46
O Misiune Internațională a ENEMO va monitoriza desfășurarea alegerilor locale generale

O Misiune Internațională a Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) va monitoriza procesul electoral și alegerile locale generale din 20 octombrie. Reprezentanții Misiunii vor prezenta câteva rapoarte intermediare de monitorizare și raportul final cu recomandări, relatează Radio Chișinău.

Echipa de monitorizare este formată din 8 observatori pe termen lung și o echipă de bază formată din 5 membri. Reprezentanții ENEMO sunt în Republica Moldova de la 15 septembrie și monitorizează doar alegerile locale, nu și pe cele parlamentare noi în 4 circumscripții uninominale, a precizat șeful Misiunii Dritan Taulla.

"Misiunea de observare a alegerilor ENEMO își propune să îmbunătățească transparența procesului electoral și să evalueze integritatea și compatibilitatea acestuia cu cele mai bune standarde internaționale și legislația națională. ENMO va monitoriza, va evalua și va raporta principalele constatări legate de respectarea mediului politic și electoral general", a spus Dritan Taulla.

Reprezentanții Misiunii vor avea întrevederi cu societatea civilă, candidați și reprezentanți ai instituțiilor de stat, a menționat șeful adjunct al Misiunii, Pierre Peytier.

"În următoarele câteva săptămâni vom avea întrevederi cu diferite părți relevante interesate – reprezentanți ai instituțiilor de stat, candidați și partide politice, societatea civilă, reprezentanți ai mass-media, precum și comunitatea internațională. Vrem să primim o imagine mai exhaustivă a întregului proces", a precizat Pierre Peytier.

Misiunea va prezenta câteva rapoarte intermediare și preliminare până la sfârșitul campaniei electorale și un raport final, cu recomandări, după alegerile locale.

Aceasta este a treia misiune internațională de observare a alegerilor ENEMO în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău