O misiune de observare daneză vine să monitorizeze alegerile din 30 octombrie

  • 18 Octombrie 2016 20:32
O misiune de observare daneză vine să monitorizeze alegerile din 30 octombrie

Organizația daneză SILBA Support Inițiative for Dialogue and Democracy va organiza o misiune de observare pentru alegerile prezidențiale din Moldova, din 30 octombrie. Echipa compusă din 15 observatori danezi și trei coordonatori va monitoriza scrutinul, împreună cu Asociația parteneră de la Chișinău Promo-LEX, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de SILBA se menționează că misiunea va ajunge la Chișinău miercuri, 26 octombrie, când va fi dat startul programului pre-electoral. Pe parcursul a patru zile de program intensiv, observatorii SILBA vor fi informați despre istoria și trecutul țării și vor fi instruiți în diverse subiecte relevante misiunii.

Din programul Misiunii fac parte prezentări și seminare legate de legea electorală locală, întâlniri cu reprezentanți ai ambasadei Suediei din Moldova, discuții cu Consiliul Tineretului, prezentarea partidelor politice din cursa electorală de către organizația non guvernamentală ADEPT, dar și alți reprezentanți ce activează în domeniul special de interes.

În ziua alegerilor, 30 octombrie, delegația SILBA va monitoriza alegerile la mai multe secții de votare, repartizați în echipă cu câte un observator local din partea organizației partener. Misiunea se va finaliza cu un raport bazat pe observațiile fiecărui voluntar, care ulterior va fi prezentat la conferința OSCE, în ziua următoare a alegerilor.

În comunicat se mai spune că pentru SILBA nu este prima dată când sunt organizate astfel de misiuni în Moldova. Organizația a început să monitorizeze alegerile parlamentare din 2009 și a fost prezentă la toate alegerile de atunci.

SILBA este un ONG danez fondat în 1994, al cărui scop este de a asista organizațiile democratice politice de tineret și ONG-urile în promovarea democrației și a libertății în țările din Europa de Est și Caucaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău