O misiune a FMI va sosi în vizită la Chișinău

  • 28 Octombrie 2022 08:30
O misiune a FMI va sosi în vizită la Chișinău

În perioada 31 octombrie – 11 noiembrie, o misiune a Fondului Monetar Internațional condusă de Ruben Atoyan va purta discuții la Chișinău cu autoritățile Republicii Moldova în contextul celei de-a doua evaluări a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), relatează MOLDPRES.

Reprezentantul permanent al FMI în R. Moldova, Rodgers Chawani, a declarat că, în principal, experții FMI vor discuta aspectele generale ale bugetului de stat pentru anul 2023 care se află în proces de elaborare, vor evalua perspectivele și riscurile macroeconomice și se vor informa despre progresul atins în implementarea acțiunilor convenite în cadrul programului susținut de FMI.

Programul autorităților moldovenești, susținut de FMI, are o durată de 40 de luni și a fost aprobat în decembrie 2021. În mai anul curent a fost majorat volumul total de creditare la circa 826 mln de dolari SUA (594,3 mln de drepturi speciale de tragere DST), din care 258 mln de dolari SUA (185,95 mln de DST) au fost deja debursate. Finanțarea în baza ECF prevede o rată anuală a dobânzii de zero la sută, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de zece ani, iar finanțarea în baza EFF prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST, un termen de rambursare de zece ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,03 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău