O misiune a FMI se află la Chișinău în perioada 17-21 iulie

  • 17 Iulie 2017 11:34
O misiune a FMI se află la Chișinău în perioada 17-21 iulie

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Ben Kelmanson, se va afla la Chișinău în perioada 17-21 iulie. Potrivit unei declarații pentru presă a reprezentantului permanent al FMI în Republica Moldova, Armine Khachatryan,  aceasta va fi o vizită de lucru și nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI.

"Scopul vizitei este informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și altor politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizate pentru toamna anului curent.

La finele acestei misiuni nu va fi emisă o declarație privind concluziile făcute în urma vizitei. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI", se menționează în comunicatul citat. 

Amintim că o misiune a FMI, în frunte cu Ben Kelmanson s-a m-ai aflat la Chișinău, în perioada 14-28 februarie 2017, într-o primă vizită de evaluare, în cadrul programului de 3 ani, aprobat la 7 noiembrie 2016, în care au fost examinate evoluțiile din economia Republicii Moldova și progresul atins de autorități în implementarea programului.

Programul este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), sumă echivalentă cu circa 176 milioane de dolari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău