O membră a guvernului britanic își ia, în premieră, concediu de maternitate fără a fi nevoită să demisioneze

  • 03 Martie 2021 09:49
O membră a guvernului britanic își ia, în premieră, concediu de maternitate fără a fi nevoită să demisioneze

Suella Braverman a devenit marți prima membră a guvernului britanic care și-a putut lua concendiu de maternitate păstrându-și postul, a doua zi după intrarea în vigoare a unei noi legi care permite acest lucru, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ocupanta postului de consilier juridic al guvernului, Suella Braveman, în vârstă de 40 de ani, va fi înlocuită timp de șase luni de unul dintre adjuncții săi, dar își va primi în continuare salariul.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, viitoarea mămică, care așteaptă al doilea copil, și-a exprimat entuziasmul pentru ideea "de a face parte din istorie". Salutând un "moment marcant" pentru țară, ea a estimat că acesta este un mesaj "pentru femeile tinere care ar dori să facă o carieră în politică".

Prim-ministrul Boris Johnson i-a transmis "cele mai bune urări pentru concediul maternal și că este nerăbdător să o reîntâlnească în toamnă", potrivit unui comunicat al Downing Street.

Legea până acum în vigoare, "depășită" potrivit chiar serviciilor prim-ministrului britanic, ar fi obligat-o să renunțe la funcție dacă dorea să-și ia concediu de maternitate după nașterea copilului.

Boris Johnson a declarat că intenționează să-și ia concediu de paternitate după nașterea ultimului său fiu în aprilie anul trecut, dar pentru moment l-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău