O mașină-capcană a explodat în capitala afgană Kabul, lângă Ministerul de Interne

  • 30 Mai 2018 13:06
O mașină-capcană a explodat în capitala afgană Kabul, lângă Ministerul de Interne

O mașină-capcană a explodat miercuri în apropiere de clădirea Ministerului afgan de Interne, care are sediul la Kabul. Explozia a fost urmată de un schimb de focuri între membri ai forțelor de securitate și mai mulți atacatori înarmați, a anunțat poliția.

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie de atacuri ale militanților comise în capitală. Nu există informații cu privire la existența de posibile victime, iar atacul nu a fost revendicat până în acest moment. Două explozii puternice urmate de focuri de armă au fost auzite dinspre o zonă din apropierea clădirii ministerului, iar ofițerii de poliție dinăuntru au declarat că acesta ar fi un atac al militanților.

Mai multe atacuri sângeroase au fost comise anul acesta la Kabul, incidente soldate cu sute de morți și răniți. Securitatea din Kabul și din jurul capitalei a fost sporită, iar nivelul de alertă este foarte ridicat în ultimele zile, guvernul avertizând în privința unor "atacuri complexe" ce ar putea fi comise în săptămânile ce urmează de talibani împotriva guvernului sau a echipamentelor străine. Și orașele din provincie au fost ținte ale atacurilor talibanilor care încearcă reinstituirea legilor islamice aspre în țară, pe fondul declanșării în luna aprilie a ofensivei anuale de primăvară.

Aceste ultime violențe coincid cu raportul SUA potrivit căruia în Afganistan s-au înregistrat preogrese nesemnificative anul acesta, luptele și atacurile militante s-au înmulțit, iar numărul victimelor a crescut. Forțele de securitatea estimează că vor avea loc în continuare violențe, în condițiile în care poporul afgan se pregătește pentru alegeri parlamentare, programate a avea loc în octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău