O mare majoritate a germanilor ar agrea introducerea unui ''pașaport de vaccinare'' după modelul israelian

  • 27 Februarie 2021 16:15
O mare majoritate a germanilor ar agrea introducerea unui ''pașaport de vaccinare'' după modelul israelian

O mare majoritate a germanilor ar agrea introducerea unui "pașaport de vaccinare anti-COVID-19" care să le permită să meargă la teatru, fitness, evenimente sportive și chiar să faciliteze călătoriile, relatează sâmbătă dpa.

Sondajul realizat pentru dpa de YouGov Deutschland arată că 16% dintre germani sunt în favoarea introducerii imediate a unui astfel de "pașaport verde", după exemplul Israelului.

Alți 44% consideră în schimb că ar trebui așteptat până când toată populația țării va fi vaccinată, ceea ce ar urma să se întâmple, conform planurilor actuale, până în septembrie a.c..

În același timp, doar 35% dintre germani se opun în mod "fundamental" introducerii unui pașaport care să le ofere celor vaccinați avantaje în fața celor nevaccinați.

Israelul a introdus duminica trecută "pașaportul verde", care le asigură numeroase beneficii celor care s-au recuperat după COVID-19 sau s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Au fost totodată relaxate restricțiile și pentru cei nevaccinați, dar aceștia și-au redobândit semnificativ mai puține libertăți, notează dpa.

În ce o privește, cancelarul german Angela Merkel s-a arătat în principiu deschisă față de acordarea de beneficii persoanelor vaccinate, dar mai târziu.

"După ce punem vaccinul la dispoziția suficientor oameni, iar unii dintre ei refuză să se vaccineze, va trebui să luăm în considerare dacă să existe deschideri și acces doar pentru cei vaccinați, în anumite domenii", a declarat Merkel într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Zeitung publicat joi.

Criticii consideră că o astfel de abordare reprezintă o formă mascată de vaccinare obligatorie, menționează dpa.

Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 24-26 februarie pe un eșantion reprezentativ de 2030 germani cu vârsta peste 18 ani.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău