O manifestație a cadrelor medicale a fost deturnată de indivizi violenți la Paris

  • 17 Iunie 2020 09:22
O manifestație a cadrelor medicale a fost deturnată de indivizi violenți la Paris

La Paris, o manifestație a cadrelor medicale a fost deturnată de indivizi violenți, care după ce s-au infiltrat printre manifestanți au atacat forțele de ordine și au incendiat coșuri de gunoi și mobilier stradal, transmite RRA.

Potrivit președintelui Asociației Medicilor de la Urgențe, agresorii s-au deghizat în cadre medicale, pentru a se putea infiltra fără să fie observați, iar la un moment dat s-au dezbrăcat de halatele albe și au început să provoace dezordine în mai multe puncte ale coloanei.

În zona Esplanada Invalizilor, în plin centrul Parisului: ne-au furat manifestația, a declarat medicul. Cadrele din sistemul sanitar au ieșit în stradă în peste 200 de orașe din Franța cu o listă consistentă de revendicări: creșterea salariilor cu cel puțin 300 de euro, angajarea definitivă a personalului care lucrează pe contracte de colaborare de cel puțin trei ani, mai multe locuri în școlile sanitare pentru formarea de infirmiere, asistente și alte tipuri de personal de îngrijire, creșterea numărului de paturi, o mai bună aprovizionare și dotare tehnică a spitalelor, dezvoltarea serviciilor de urgență, o reformă profundă a modului în care funcționează în prezent spitalul public.

Criza sanitară a scos la iveală multe dintre lipsurile sistemului, pe care personalul medical le reclamă de peste doi ani. Ministrul sănătății a început, la sfârșitul lunii mai, o serie de consultări cu sindicatele și reprezentanții cadrelor medicale pentru a lucra împreună la un plan de salvare a spitalului public care să se deruleze în următorii zece ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău