O lună de activitate a platformei dopomoha.md: peste 17 000 de persoane au primit ajutor

  • 15 Aprilie 2022 12:45
O lună de activitate a platformei dopomoha.md: peste 17 000 de persoane au primit ajutor

Grupul de inițiativă „Moldova pentru Pace” continuă activitatea de asistență a refugiaților și refugiatelor din Ucraina.

Potrivit unui comunicat, grupul activează pentru asigurarea cu alimente și bunuri, gestionarea unui depozit, identificarea de servicii de transport, cazare gratuită, servicii (medicale, juridice etc.), monitorizarea situației de la Palanca, colectare de fonduri și, mai nou, am creat un departament pe protecția drepturilor omului. Peste 30 de persoane sunt implicate zilnic în administrarea acestor procese și mențin contactul cu beneficiarii și instituțiile relevante.

La o lună de la lansarea platformei de ajutor https://dopomoha.md, au fost recepționate 11 358 solicitări și am reușit să răspundem la 9 276 dintre ele.  Peste 60% din solicitări vin direct prin platformă, iar în jur de 40% — de la Linia Verde 0800 800 11. Astfel, „Moldova pentru Pace” a oferit ajutor, în ultima lună, pentru peste 17 mii de persoane refugiate.

La moment, necesitatea cea mai mare este asigurarea cu alimente, care reprezintă 3/4 în jur de din toate cererile.

„În ultimele 30 de zile, am avut 7 837 de cereri și am îndeplinit 6 204. Gestionăm în continuare unul din depozitele de la Moldova-Film, str. Hîncești 61. Identificăm donatori străini și locali care ne ajută să asigurăm pachetele de produse alimentare, de igienă și pentru copii. Până acum, am oferit peste 9000 pachete. Produsele au fost cumpărate cu ajutorul mai multor donatori, precum Plan International, KhalsaAID, World, Children's Fund, Cheton Group SRL, Moldova Zahăr, Inca Mallorca Solidaria și alții. Totodată, am colectat peste 85 000 euro de la peste 1000 de persoane care au donat pe platforma de crowdfunding: https://chuffed.org/project/moldova-for-peace-solidarity-for-ukraine. Banii sunt direcționați pentru necesitățile grupului de voluntari (transport, prânzuri, telefonie mobilă etc.) și pentru achiziționarea de produse la depozitul de la Moldova-Film”, se arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:5,14 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău