O lecție publică pentru copii, la Biblioteca municipală „B.P.Hasdeu”

  • 15 Iunie 2016 17:32

Circa 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani au fost instruiți în prevenirea intoxicației și înecului la copii, în cadrul unei lecții publice desfășurate de Biblioteca muncipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, în parteneriat cu Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.Copiii, invitați din două tabere cu…

Circa 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani au fost instruiți în prevenirea intoxicației și înecului la copii, în cadrul unei lecții publice desfășurate de Biblioteca muncipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, în parteneriat cu Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Copiii, invitați din două tabere cu sejur de zi din Chișinău, au învățat care sunt riscurile atunci când merg la scăldat, dar și cele mai simple și mai sigure metode care i-ar putea proteja de acest tip de accident. De asemenea, copii au fost informați despre intoxicații, acestea fiind frecvente în perioada de vară. Ei au ascultat recomandările unui medic și au vizionat filmulețe educative, produse în cadrul unei campanii de prevenire a accidentelor casnice la copii.

Directorul-adjunct al bibliotecii, Tatiana Coșeri, este de părerea că astfel de instruiri îi vor ajuta pe copii să înțeleagă la ce riscuri sunt expuși, dar și cum să-i protejeze și pe semenii săi. Tatiana Coșeri afirmă că minorii reprezintă un grup vulnerabil, iar lecțiile publice petrecute împreună cu o autoritate în domeniu îi vor ajuta să perceapă mai ușor informația despre securitatea personală.

Șefa Secției de promovare a sănătății din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, Lilia Plămădeală, a declarat că în timpul verii, copiii sunt mai puțin în vizorul maturilor, respectiv sunt mai mult expuși riscurilor. Medicul afirmă că printre pericolele la care sunt expuși în mare măsură copii pe perioada de vară sunt intoxicațiile,otrăvirile, înecul, căderile de la înălțime.

Lecția a avut loc în cadrul „Săptămânii securității copilului”, o activitate desfășurată cu suportul Proiectului REPEMOL - „Regionalizarea serviciilor pediatrice de urgență și terapie intensivă din Republica Moldova”, în colaborare cu Programul Novateca. Aceasta urmărește scopul de a crea parteneriate locale între biblioteci și diverși actori locali, care să contribuie la creșterea cunoștințelor populației privind prevenirea accidentelor la copii. Lecția este o premieră, întrucât până în prezent majoritatea instruirilor erau dedicate părinților copiilor.

Proiectul REPEMOL este implementat de Fundația CPSS-Moldova, cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău