O lecție publică despre conflictele din regiunea Mării Negre a fost ținută la Cahul

  • 23 Septembrie 2022 17:48
O lecție publică despre conflictele din regiunea Mării Negre a fost ținută la Cahul

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a ținut astăzi o lecție publică despre conflictele din regiunea Mării Negre pentru studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din orașul Cahul, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Prelegerea a avut loc ca urmare a vizitei vicepremierului la Cahul în cadrul desfășurării ședinței Guvernului. 

În intervenția sa vicepremierul s-a referit la situația actuală în procesul de reglementare transnistreană, provocările cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina și la faptul care sunt prioritățile pe perioada următoare. 

Studenții s-au arătat interesați de subiectul transnistrean, la finalul prelegerii urmând o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o instituție publică, fondată în 1999, având ca scop pregătirea și asigurarea localităților din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare.  Universitatea are trei facultăți: Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice; Facultatea de Drept și Administrație Publică și Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău