O jurnalistă de origine rusă a fost inculpată în Estonia pentru trădare

  • 07 August 20:48
O jurnalistă de origine rusă a fost inculpată în Estonia pentru trădare

O jurnalistă estonă de origine rusă, Svetlana Burceva, a fost inculpată în Estonia pentru încălcarea sancțiunilor internaționale contra Rusiei și pentru trădare, a anunțat astăzi, 7 august, procurorul general din țara baltică, informează AFP, transmite Agerpres.

Svetlana Burceva este inculpată pentru încălcarea sancțiunilor internaționale și trădare”, a indicat procurorul general al Estoniei, Eneli Laurits, într-un comunicat citat de agenția de presă franceză.

Această inculpare a fost criticată ferm de Moscova.

Acuzațiile foarte grave aduse contra Burceva nu au decât un singur scop: pedepsirea gravă pentru activitățile sale profesionale”, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Svetlana Burceva, care în 1994 a obținut cetățenia estonă prin naturalizare, a colaborat din 2017 cu website-uri estone controlate de grupul media Rossia Segodnia.

Activitatea sa „a servit intereselor propagandei ruse”, potrivit Parchetului eston.

Serviciul eston de securitate internă (SSI) a ajuns la concluzia că Burceva nu va putea „în niciun caz să fie considerată o jurnalistă independentă, obiectivă și neutră”, dat fiind că ea este în slujba „obiectivelor agresive ale Kremlinului”, ceea ce constituie o „infracțiune contra statului”.

Potrivit autorităților estone, Svetlana Burceva a urmat la Sevastopol, în Crimeea, un program de studii privind informațiile și conflictele hibride, conceput și condus de o companie privată înregistrată în Rusia și de un fost ofițer de contraspionaj rus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău