O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă în Mexic

  • 31 Martie 2020 10:48
O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă în Mexic

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă luni în statul Veracruz din estul Mexicului, au anunțat autoritățile locale, informează marți AFP, preluat de Agerpres.

Acestea au anunțat inițial că jurnalista Maria Elena Ferral a fost grav rănită într-o tentativă de asasinat și spitalizată. "În pofida tuturor eforturilor depuse de echipa medicală pentru a-i salva viața, am aflat cu mare regret că în urmă cu câteva minute jurnalista Maria Elena Ferral a decedat", a notat pe Twitter guvernatorul statului, Cuitlahuac Garcia.

Anunțul atacului a fost făcut de forțele de securitate locale. "Condamnăm acest atac laș împotriva jurnalistei Maria Elena Ferral, corespondentă a Diario de Xalapa, la Papantla", a subliniat un responsabil într-un comunicat.

Jurnalista, reporteriță pentru acest cotidian, tocmai se pregătea să urce în mașina sa în centrul Papantla atunci când doi indivizi pe motocicletă au deschis focul asupra ei și apoi au fugit, potrivit unei surse din poliție.

Potrivit Diario de Xalapa, agresorii "au tras de opt ori asupra ei și trei gloanțe au nimerit-o în torace".

Maria Elena Ferral a denunțat de nenumărate ori amenințările cu moartea și atacuri din partea unor personalități politice locale în regiune.

Mexicul este una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști. Peste 100 de jurnaliști au fost asasinați în această țară din anul 2000 și până în prezent. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău