O jucătoare de tenis din Polonia este cel mai bun sportiv european al anului

  • 27 Decembrie 2022 16:46
O jucătoare de tenis din Polonia este cel mai bun sportiv european al anului

Liderul clasamentului mondial al tenisului feminin, poloneza Iga Swiatek, s-a clasat pe primul loc în ierarhia celor mai buni sportivi europeni din 2022, în ancheta realizată de agenția poloneză de știri PAP prin voturile celorlalte agenții de știri de pe continent și în care înotătorul român David Popovici s-a clasat pe locul 9, informează Agerpres.

La cea de-a 65-a ediție a tradiționalei anchete, Swiatek s-a impus cu un total de 118 puncte, după ce a câștigat opt titluri în acest an, două de Mare Șlem, Roland Garros și US Open, patru titluri WTA 1.000, la Doha, Indian Wells, Miami și Roma, precum și două WTA 500, la Stuttgart și San Diego.

Pe locul secund în clasamentul continental s-a situat atletul suedez Armand Duplantis, cu 106 puncte. Scandinavul a fost desemnat și cel mai bun atlet al anului de către World Athletics. Duplantis (23 ani) a stabilit un nou record mondial în iulie, la săritura cu prăjina, la Mondialele de la Eugene, cu 6,21 metri. El a obținut în acest an 18 victorii în 19 competiții la care a concurat, depășind bara situată la ștacheta de 6 metri de 23 de ori în acest an.

Podiumul a fost completat de campionul mondial de Formula 1, olandezul Max Vestappen, cu 82 de puncte.

Înotătorul român David Popovici (18 ani), care a cucerit în acest an, între altele, două titluri mondiale și două europene la 100 m liber și 200 m liber, a acumulat 37 de puncte în ancheta la care au participat următoarele 20 de agenții de presă: AGERPRES (România), ANP (Olanda), APA (Austria), ANA (Grecia), BELGA (Belgia), BTA (Bulgaria), CTK (Cehia), DPA (Germania), EFE (Spania), HINA (Croația), LETA (Letonia), LUSA (Portugalia), MTI (Ungaria), SID (Germania), SITA (Slovacia), STA (Slovenia), Tanjug (Serbia), TASR (Slovacia), Ukrinform (Ucraina) și PAP (Polonia).

Ancheta PAP a fost câștigată în decursul timpului doar de doi sportivi români, gimnasta Nadia Comăneci (1976) și atleta Gabriela Szabo (1999). Anul trecut, distincția a fost cucerită de tenismanul sârb Novak Djokovic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău